Vakantie in Saint-Tropez

Saint-Tropez is een vrij klein havenstadje aan de Côte d'Azur met slechts 6000 inwoners, maar met wereldwijde naam en faam. De naam Saint-Tropez klinkt u wellicht zeer bekend in de oren, zelfs als u er nog nooit geweest bent. Het is misschien niet de allermooiste badplaats aan de Côte d'Azur, maar aan glitter en glamour is er dus alleszins geen gebrek.

Zeker in de jachthaven moet je in de zomer zeker eens rondwandelen, je houdt het niet voor mogelijk wat een prachtige jachten daar allemaal aangemeerd zijn. Hier zit duidelijk heel wat kapitaal bijeen! In de winter is Saint-Tropez dan weer zo uitgestorven als maar zijn kan, en ziet men hier uitsluitend de typisch Franse vissersbootjes.

Tegen het eind van de jaren '50 was het er hier gedurende het hele jaar zo rustig, maar de laatste decennia is het ieder jaar alsmaar drukker geworden. De populairste stranden van Saint-Tropez bevinden zich langs de kust in de Baie de Pampelonne. Deze baai treft men aan ten zuiden van de stad, ten oosten van Ramatuelle. De stranden van Saint-Tropez bieden een breed scala aan voorzieningen als restaurants en cafés aan het water. In Saint-Tropez zijn er bovendien zelfs enkele exclusieve betaalstranden, waar menig topmodel of filmster van het warme zonnetje ligt te genieten.

Naast deze stranden en de overvloedige luxe kan men in Saint-Tropez ook terecht om een beetje cultuur op te snuiven. Onder meer de citadel en de barokkerk zijn bijzonder populair bij de toeristen.

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!